miercuri, 27 iulie 2011

Tort Fulger McQueen-Bogdan

Bogdan implineste astazi 4 ani. Mamica lui a vrut sa ii faca o surpriza si m-a rugat sa ii fac eu tortul. Modelul ales de ea a fost Fulger McQueen.
Este a patra oara cand fac acest model si dupa parerea mea e cel mai reusit pana acum.
Interiorul e blat cu cacao, insiropat cu sirop de visine, mousse de ciocolata cu lapte si bucati de visine.
Sper ca Bogdan sa fie foarte fericit de alegerea facuta de mamica lui.
La multi ani Bogdan.

luni, 25 iulie 2011

sâmbătă, 23 iulie 2011

Tort Donald Duck

Pentru o fetita de 3 ani am facut un tort cu Donald Duck. Interiorul e diplomat cu fructe.

marți, 19 iulie 2011

Tort cu trandafiri

Pentru mama Oanei am pregatit un tort. M-a rugat sa fie cu trandafiri si cu margele din pasta de zahar.
Interiorul e mousse de piersici si mousse de ciocolata.

La multi ani!!!

Tort cu ciocolata si mere


Este un tort care arata si miroase foarte bine, cu siguranta va fi la fel de gustos !!!
Dar doar maine il voi incerca deoarece il duc la nora nasilor la Sovata care a nascut si mergem cu "mancare"cum e traditia de aici.
Am gasit acest tort pe blogul lui Cami, mi-a facut cu ochiul asa ca m-am apucat de treaba.
bineteles ca ceva a trebuit sa fie gresit...blatul nu a iesit asa cum a trebuit deoarece nu am dat focul mai tare la cuptor si nu a crescut cum trebuie. Dar asta e acum, data viitoare va arata si mai bine.
Si dupa cate am inteles, o felie ar avea in jur la 395 kcal ceea ce nu e chiar asa mult nu?:)

Deci avem nevoie de (pentru forma de 26 cm)

250 g margarina sau unt
300 g ciocolata (amaruie sau ce aveti)

5 oua

250 g zahar

175 g faina
un praf de copt
150 g nuci (eu le-am rupt cu mana)

1 kg de mere taiate cubulete marunt
Decor
1 jumatate lamaie
50 g ciocolata alba

100 g ciocolata
amaruie
un mar intreg
biscuiti cu ciocolata

Ciocolata impreuna cu margarina se pun la topit pe bain marine.
Cand s-au topit se lasa sa se raceasca putin.
Ouale se despart, iar albusele se bat spuma cu 100 g zahar (in reteta scria cu sare). Restul de zahar (150 g) se amesteca (in bol de mixer) cu galbenusele in care se adauga treptat ciocolata topita impreuna cu margarina pana cand nu se mai simte zaharul.Albusul se adauga peste crema de ciocolata obtinuta,se incorporeaza apoi praful de copt si faina, merele taiate marunt impreuna cu nucile si se amesteca bine.Se toarna compozitia intr-o oala tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la moc mediu pana trece testul scobitorii.
Pentru decor se foloseste un mar taiat in felii subtiri care se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se oxideze) si se scufunda pe jumatate in ciocolata. ciocolata alba se da prin razatoare si astfel se umple suprafata tortului. Biscuitii se pun si ei pe lateralul farfuriei si se leaga cu un snur.

Cam asta e toata filozofia, a fost un tort foarte gustos. Daca doriti sa il incercati va doresc...Pofta buna!!!

Tort cu mousse de ciocolata si capsuni

In acest weekend bunica mea din partea tatalui implineste varsta de ....92 ani. O varsta frumoasa dupa parerea mea, multi dintre noi cu siguranta nu vom ajunge la aceasta varsta. Si asta asa ca sa fim realisti:) la cat stres si cata poluare exista in ziua de azi...putini dintre noi vom ajunge la varsta asta fara sa fim bolnavi sau senili.
Si pentru ca plecam la ea m-am gandit sa ii fac si dansei un tort ca vom fi nepoti si stranepoti prin zona:))
Tortul l-am facut cu mousse de ciocolata si cu mouse de capsuni.Blatul e din pistoturi, construit.

Mousse:


200 g ciocolata
300 ml frisca

si

500 g capsuni
300 ml frisca
un plic gelatina

Pentru decor:

300 ml frisca batuta
capsuni

150 ml frisca se topeste impreuna cu ciocolata iar cand s-a racit putin se toarna 'peste frisca batuta. In mousse-ul de ciocolata am zdrobit si 2 banane .
Capsunii se zdrobesc cu blenderul si se adauga frisca batuta si gelatina inmuiata.
Tortul se construieste din piscoturi si se alterneaza cremele. Se orneaza dupa preferinta.
La multi ani bunica draga!! Sa iti dea D-zeu multa sanatate si fericire.Si un mic cadou pentru dansa, un cos de fructe, paine...de ce vrea sa il foloseasca.Si cand ma gandesc ca tatal meu e mort de 8 ani si mama lui traieste...:((

Tort cadou


Astazi este ziua de nastere a soacrei mele.
Stiu, probabil veti rade si vezi spune "ah soacrele astea" dar eu imi apreciez foarte mult soacra, ma inteleg de minune cu ea si este pentru mine ca o a doua mama.
Si ca sa ii fac o surpriza m-am hotarat sa ma chinui sa ii fac un tort surpriza :)) , adica tort cadou.
Si m-am tot chinuit eu cu pasta, si-am intins-o si s-a rupt, si-am intins-o iar si s-a rupt si pana cand am reusit sa acopar cumva tortul.Nu e usor sa lucrezi in pasta de zahar si sunt tot mai dezamagita de asta ca nu am mana pentru asa ceva. Dar acum asta e, nu putem fi toti talentati la asa ceva nu?:) Tortul e diplomat cu fructe dupa reteta de Aici:iar pasta e din marshmallow.Iata tortul cadou cu care ma voi afisa azi la usa ei:)
La multi ani Livia , multa sanatate si fericire iti dorim!!!!
Ii multumesc si Giovannei care este mereu o sursa de inspiratie pentru mine si care ma ajuta atunci cand am intrebari despre arta decorarii torturilor. Multumesc!!!
Sper ca atunci cand o sa fiu "mare"sa reusesc macar sa ma apropiu de modelele torturilor tale:)

Tort sani




A fost ziua finului meu ieri.

M-am tot gandit cum sa imi impresionez eu un pic finutzul si m-am gandit pana la urma sa ii fac cadou o pereche de sani:) Din blat normal..... adica tort sani :))

Si m-am apucat de facut pasta cu o seara inainte. Tot din MM. De data asta mi-a iesit mai bine decat cand am facut pasta pt tortul soacrei mele. Si cred ca am descoperit si unde am gresit prima data, am topit prea tare MM la microunde si cred ca s-a stricat. (l-am topit 1 min pe 800 W si s-a distrus pe margine ca fierbea). Acum am pus cuptorul pe 650 W si l-am topit 1 min dar am deschis cuptorul de 2 ori si am amestecat. Deci pasta mi-a iesit ok zic eu.

Tot seara am construit tortul, adica doua castroane umplute cu diferite creme:

in prima parte a fost crema de visine + frisca + iaurt visine
a doua parte a fost umplut cu doua tipuri de crema: una e lamaie+ menta+frisca, cea de-a doua a fost ciocolata+ menta+ frisca.

Surpriza a fost pe masura , finului meu (tare "sensibil" la gusturi de felul lui:)) i-a placut si tortul in exterior dar si in interior:))- minune mare:)) Am incercat sa il fac cu ingrediente cat mai putin dulci sa fie pe placul lui:)). A fost un tort foarte bun, asta e si parerea invitatilor dar si a mea ):P
Poze cu sectiune nu am ca mi s-a stricat aparatul foto:((. Dar totusi am primit una sa vedeti si voi arata tortuletul facut de mine :)) Partea dreapta s-a lasat deoarece a fost mai agresat de catre prietenii finului care l-au bagat cu nasul in ...parte:))
Am nimerit si culoarea sutienului de baie :)) e exact ca al finei mele atata la ca ca ii lipsesc niste oglinzi care sunt aplicate pe el :))
Cat despre distractia de la suflatul lumarii...las pozele sa vorbeasca:))


**nu pot pune mai multe poze ca nu am cerut drept de autor:)). Poza cu fata lui la vederea tortului e mortala:))**

La multi ani draga finule!!! Sa fi sanatos, fericit si la punga gros:))

Si bineteles ii multumesc din nou Giovannei care e extraordinara in munca ei dar si ca om si care m-a ajutat cu multe sfaturi si trucuri.

Tort Padurea Neagra 2

Am refacut acest tort deoarece cand l-am facut prima oara nu l-am gustat si nu am stiut cum e.
Si nu imi pare rau, dimpotriva sunt foarte incantata de alegerea facuta, de gustul dulce acrisor pe care l-am savurat impreuna cu invitatii!!!
Aici e prima varianta, mai putin cu crema Ole pusa la blat care e o inventie de moment.
Ieri a fost ziua de nastere a prietenei mele cea mai buna. Pe langa cadoul cumparat m-am gandit sa ii fac si un tort surpriza:)
Si am optat pentru Padurea Neagra.

Am folosit:

200 gr faina
250 gr zahar
70 gr cacao
500 ml lapte
35 ml ulei
1 praf copt

1 plic Creme Ole de ciocolata


Pentru umplutura

700 ml frisca

1 kg visine curatate
ciocolata pt decor

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si cacaoa, dupa care se adauga laptele si uleiul. Consistenta lui va fi mai lichida dar asa trebuie sa fie. Il bagam in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute, la mine a stat o ora. Faceti proba cu betigasul si in momentul cand iese curat, e gata blatul.
Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.Punem pe prima foaie treisfert din cantitatea de visine dupa care adaugam 500 gr frisca batuta si inchidem tortul cu a doua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (200 gr), cu visine si bucati rupte de ciocolata .Se lasa la frigider putin pentru a se intari.Se orneaza dupa bunul plac.

A fost o surpriza foarte placuta pentru toti invitatii, sa stiti ca e un tort care merita facut deoarece nu e dulce, iar blatul e nemaipomenit!!! Si daca tot e sezonul visinelor nu merita pierduta ocazia de a-l incerca. La multi ani Codruta, sa fii sanatoasa, fericita si implinita!!!

Tort pentru virgine:)

Zilele trecute m-a rugat o cunostiinta sa ii fac un tort pentru sora ei care face cheful de burlacie deoarece de marita .Rezultatul e ceea ce se vede in poze:)

Fara prea multe cuvinte:PPofta buna la ele gagici!!! Prezervativul nu e comestibil:P

Tort cadou-Sandra


Este sambata si am avut invitati la ziua de nastere a fiicei mele Sandra.
Am hotarat impreuna cu ea de mai mult timp modelul de tort pe care il vroia sa il fac. Si s-a decis asupra tortului cutie de cadou. L-am mai testat inainte dar nu am fost deloc multumita de rezultat (Aici).
Normal ca aveam emotii in legatura cu aspectul tortului, asa ca ieri m-am apucat sa-l construiesc.
L-am facut din piscoturi cu mousse din ciocolata si mousse de lapte condensat (tot alegerea ei a fost si crema) .
A fost mare tortul, fara pasta pe el avea 3.800, cu pasta depasea bine 4 kg nu l-am mai cantarit ca nu eram curioasa:)). A fost mare oricum, s-a mancat si a ramas si pentru maine cand mai am o familie invitata care nu a putut sa vina azi.
Pot spune ca sunt multumita de rezultat, i-a placut si ei, ceea ce ma bucura nespus. La sfarsitul zile m-a sarutat pe obraz si mi-a spus ca sunt cea mai buna mama din lume, cea mai buna bucatareasa si imi multumeste pentru ziua de azi!!!

Deci asa e tortul construit:
Acoperit cu pasta de zahar( reteta Giovanna si Petit Foury:)):

Aproape gata:
Cantam La Multi Ani:
Asteptam sa se stinga artificiul:)
Ce ziceti cum arata?
V-am facut pofta?

Va poftesc la o felie:))
Foarte bun!!!
Nu e asa?:))

Le multumesc din nou Giovannei ( Aici e blogul ei) si lui Petite Foury (Aici e blogul ei) care m-au ajutat cu sfaturi pentru a realiza acest tort minunat. Va multumesc fetelor!!!

Poza cu puii mei:
Impreuna cu sarbatorita!!!