De crema sunt multumita, e foarte buna la gust dar putin cam moale ca sa se preteze la un tort acoperit cu pasta. Deci l-am acoperit cu ciocolata. Dar la gust e super buna, fina si ciocolatoasa.
Blat
4 oua
4 linguri zahar
6 linguri faina
20 ml apa
20 ml ulei
o jumatate praf de copt
Crema
un praf de budinca de ciocolata
500 ml lapte
4 linguri zahar
50 g unt
200 g nutella
250 g visine
Pentru insiropat:
esenta de rom
1 lingura zahar
suc de visine
Glazura
100 g ciocolata
50 ml firsca
Se separa albusele de galbenuse. Albusele se pun in bolul unui mixer si se mixeaza la viteza mare. Treptat se adauga cate o lingura de zahar. Se adauga treptat uleiul si apa apoi galbenusele. Se incorporeaza la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Intre timp se prepara crema.
Blatul copt l-am lasat la racit. Dupa ce s-a racit l-am taiat in 3 parti.
Am insiropat blatul cu apa amestecata cu zahar si cu esenta de rom.
Peste primul blat am pus crema, apoi am insiropat din nou al doilea blat si am pus restul de crema. Peste al doilea blat am pus si visinele curatate de samburi.
Pentru glazura am topit o ciocolata amaruie impreuna cu 50 ml frisca.
Am turnat-o deasupra tortului si am lasat-o asa sa dea impresia de tort neterminat:)
Si o placuta pentru sotul meu iubit.
De azi intr-o luna o sa ne sarbatorim..o sa va spun atunci:)
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu