luni, 18 iulie 2011

Tort tiramisu cu flori rosii

Sambata la ora 13.30 am aflat ca socrii mei sunt invitati la ziua de nastere a doctoritei noastre de familie. E si medicul meu de familie si prietena buna cu dansii.
Am stat si am cugetat putin si am hotarat sa ii fac un tort. Am inteles ca vor fi 20 pers la masa la restaurant asa ca repede m-am apucat de treaba...fica-mea a fugit sa cumpere mascarpone, eu m-am apucat sa frec ouale, zaharul, am batut frisca, facut cafeaua..si totul repede repede ca tortul sa fie gata la ora 17.15 cand vin dupa el.
Am dat blatul la frigier, timp in care am batut albusele cu zahar (nu stiu cat ca am tot pus...) si cand au fost bine batute le-am pus intr-o forma pe hartie de copt si le-am dat la cuptor pentru o ora si un pic cu usa intredeschisa.
Am scos tortul care a stat vreo ora la frigider, l-am rasturnat, i-am pus bezeaua deasupra si repede, repede l-am decorat cu niste frisca batuta (cam tremurate liniile alea...mai ales ca am primit telefon sa ma grabesc ca vin dupa el:)). Am presarat si niste cacao deasupra.Am facut si niste flori, frunze rapide, niste bombonele argintii, l-am impachetat si l-am trimis frumos la restaurant.Rezultatul a fost pe masura, doamna doctor s-a bucurat foarte tare de surpriza din partea noastra.La multi ani doamna doctor!!!

Niciun comentariu: